A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a kezünkkel eldörzsölt élesztőt, és összekeverjük. Összegyúrjuk 1 tojássárgájával, és annyi vízzel, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy összeálljon a tészta. (Kortyonként adagoljuk, nekem csak kb. 2-3 kanálnyi vízre volt szükségem.)
Ha összegyúrtuk a tésztát, tegyük a hűtőbe legalább fél órára. Közben készítsük el a tölteléket.
A 25 dkg cukrot kb. fél dl-nyi vízben olvasszunk fel. Figyeljünk, semmiképpen ne kezdjen karamellizálódni! Ha elolvadt, tegyük hozzá a darált mákot, kiskanálnyi fahéjat, rumba áztatott és lecsöpögtetett mazsolát, reszelt citromhéjat. Ha nagyon száraz a töltelék, tehetünk még hozzá egy kis vizet, de vigyázzunk, ne legyen folyós!
Ha pihent a tésztánk, vegyük 2 részre, nyújtsuk téglalappá (a deszkát nem szükséges lisztezni, nem fog leragadni), terítsük szét rajta a töltelék felét, és tekerjük fel. A másik rudat hasonlóképpen készítsük el.
Pihentessük még egy 20 percet, közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra, kenjük le egy tojássárgájával, és mehet a sütőbe. Nekem egy bő fél óra alatt sült aranybarnára. Szeletelés előtt várjuk meg, hogy kihűljön, különben szétesik.